14 comentarii

Panseu


Mi-am ieșit din ritm puțin în ce privește scrisul aici, avînd în vedere hiatul datorat Sărbătorilor. Durează puțin pînă mă regrupez, mai ales că sunt alte (zeci de) lucruri care m-au așteptat nerăbdătoare să revin și să mă ocup de ele. Dar, încet-încet, mobilizarea are loc, apar și posturile atunci cînd există timp și inspirație.

E un nou an din care, iată, aproape a trecut o lună, un an în care fiecare din noi intrăm cu speranțe nefăcute franjuri, cu promisiuni făcute nouă înșine sau/și altora, rezoluții care de care mai neînfricate. Un an de mari schimbări, căci planetele sunt aliniate nu-știu-cum. Nu sunt adepta zodiacelor în măsura în care să le urmăresc zilnic și să îmi ghidez viața după ele. Le citesc foarte rar, însă am descoperit anumite aspecte care se potrivesc fiecărei zodii în parte. Bineînțeles că nu pot fi general valabile, pentru că nu suntem toți la fel chiar dacă aparținem aceleiași zodii, însă caracteristici comune există. E o chestie chiar interesantă, la o adică.

Dorințele pentru noul an, speranțele de care pomeneam…inocente și profunde. Toată lumea își dorește să fie sănătoasă, așa-i? E normal. Sănătatea e pe primul loc în „topul” necesităților unei persoane. Restul, deși importante în felul lor, sunt secundare. Nu divaghez căci, într-un fel sau altul, fiecare cunoaște valoarea acestui fapt.

Ceea ce apare pe lista fiecăruia este ceea ce primează, ce lipsește la momentul respectiv. Cerințele (dorințele) fac parte din aceleași categorii: familie, iubire, carieră, situație financiară, îmbunătățirea imaginii proprii, a stării de sănătate (regim de slăbire, sport, renunțare la fumat etc.). Diferă, probabil, doar „cantitatea” 🙂 Oricum și orice ar fi, să fie!

Realizarea dorințelor depinde – în genere – de noi. Noi suntem cei care le împlinim, trecem pe lîngă ele sau renunțăm la un moment dat.  Pe principiul: „Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă”, spor la treabă și s-auzim de bine! 🙂

Reclame

14 comments on “Panseu

  1. Si eu m-am refacut extrem de greu. Welcome back 🙂

  2. Să curgă inspirația valuri, valuri. Te regrupezi tu repede, nu-mi fac griji. Cât despre dorințe, nu ies din tipar. poate aș vrea, în plus, să văd mai clar subtextele și să-mi ascult mai cuminte instinctele. 🙂

  3. lumea mereu isi doreste lucrurile ce nu pot fi cumparate cu bani deasupra tuturor. sanatate, dragoste, etc 🙂

  4. Dorinţe? Ca România să devină cel mai mare imperiu de pe pămînt, toate naţiile să i se închine şi să stăpînim în pace zece mii de ani de acum încolo. Realistă dorinţa sau ce? 😆

  5. Asa este, incepen fiecare an cu foarte proaspete si cu un munte de sperante. La sfarsitul anului…ma rog, parca nu mai este acelasi entuziasm.
    Sa fim sanatosi si cat mai hotarati sa facem cat mai multe dintre cele propuse.
    Iti doresc numai bine! 🙂

Don't be shy, leave a reply :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: