2 comentarii

McAfee solicita azil politic


John McAfeeJohn McAfee, 67 ani, pionierul software-ului antivirus, creatorul programului cu același nume, este „pe fugă”.

După 3 săptămîni în care a eludat organele de poliție care îl căutau pentru a-l chestiona în crima a cărui victimă este un vecin al său, acesta a fugit în cursul weekend-ului din Belize, solicitînd azil politic în Guatemala, unde se află împreună cu prietena sa în vîrstă de 20 ani și cu avocatul său, Telésforo Guerra – fost Avocat General al Guatemalei si unchiul prietenei sale, Samantha.

McAfee se crede victima persecuției politice în Belize, deoarece a încetat să mai finanțeze guvernul local. El crede că viața îi era în pericol acolo, susținînd că „guvernul din Belize vrea din ce în ce mai mulți bani, pe care – în loc să îi investească – îi bagă în buzunar”, acesta fiind motivul pentru care a solicitat azilul politic. În blogul personal, McAfee menționează că nu i-a fost ușor să părăsească Belize, avînd nevoie de ajutorul multor suporteri din multe țări pentru a o face.

O conferință de presă a fost  programată pentru azi, 6 Decembrie 2012, în Guatemala City, dar – în urma ultimei turnuri de evenimente -, McAfee a fost arestat în cursul dimineții pe motiv că a intrat ilegal pe teritoriul Guatemalei, astfel că se dorește deportarea  și returnarea sa autorităților din Belize.

Momentan, procedurile de deportare sunt stopate pînă cînd un for superior de judecată va revizui cazul.

(Sursa foto)

Reclame

2 comments on “McAfee solicita azil politic

  1. Prin Yahoo! News se menţiona că moartea vecinului ar fi survenit la scurt timp după ce cîinii lui McAfee au murit otrăviţi, sugerînd o corelaţie între evenimente. Sigur, e foarte uşor să-i înscenezi cuiva o asemenea chestie dar poate la fel de bine să fie şi reală.

    Mă întreb mai degrabă cît de reală e „sinuciderea” ambasadorului sîrb la NATO. Înconjurat de o întreagă delegaţie, aleargă dintr-o dată şi se aruncă peste parapet? Hai, dă-o-n… 🙄

    • El susține că este o tentativă de înscenare datorită faptului că și-a retras suportul financiar – orice e posibil, deci mă abțin să comentez pro sau contra.

      Există ceva dovezi cum că ambasadorul respectiv ar fi fost „ajutat” să sară ?

Don't be shy, leave a reply :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: