12 comentarii

Cea mai in varsta persoana din lume…


Besse Cooper - 116 yaers old in August 27, 2012… a decedat ieri, 4 Decembrie 2012, în azilul de bătrîni din Monroe, Georgia, unde își avea reședința.

Numele ei este Besse Cooper și s-a născut în 26 August 1896. A fost declarată cea mai în vîrstă femeie din lume în iunie 2011, avînd onorabila vîrstă de 116 ani  și 100 zile în momentul decesului. Într-un interviu acordat acum un an, întrebată fiind – firește – care sunt „secretele” atingerii unei astfel de vîrste, Besse Cooper a declarat: ” îmi văd de treaba mea (!) și nu consum junk food ”

Printre supraviețuitori se numără cei 4 copii ai săi, 12 strănepoți și mulți stră-strănepoți. Anul acesta, la împlinirea vîrstei de 116 ani, un pod din Georgia a fost propus să îi poarte numele în onoarea sa.

Ca urmare a decesului său, cea mai în vîrstă persoană din lume a devenit Dina Manfredini, imigrantă de origine italiană, stabilită în Des Moines – Iowa,  născută în 4 Aprilie 1897.

(Sursa foto)

Reclame

12 comments on “Cea mai in varsta persoana din lume…

  • Thank you very much – I appreciate your opinion. I thought she deserves the recognition. I read about her and a lot of people had nice things to say, not only her family members. She was a teacher and everyone loved her. So…God rest her soul in peace!

 1. Aş paria că sînt mulţi, mulţi alţii, în cu totul alte zone decît america aia prea-slăvită de toţi (pe bani, desigur!), doar că fie nu vor să fie mediatizaţi, fie „licuriciul” interzice mediatizarea lor (vezi protestele din Mexic cu ocazia alegerilor).

  Nu m-aş mira ca tanti să fi murit tocmai fiindcă a vorbit de rău otrava mîncarea atît de iubită de americani… .roll:

  • Nu fi răutăcios 😛
   Așa ceva chiar nu e un concurs…”titlul” a fost deținut și de o braziliană, un japonez, un portorican, o poloneză etc. pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă – mai mult femei, se pare. Totul ține de posibilitatea de a verifica datele nașterii fiecăruia, pentru a putea fi luați în evidență. Avînd în vedere tocmai trecerea atîtor ani, unii au pierdut certificatul de naștere sau orice alt act asemănător, alții nici nu își mai amintesc exact data nașterii.

   • Citeam undeva, de curînd, că fiecare organism ar trebui să trăiască, în medie, de şapte ori perioada atingerii maturităţii. Adică, presupunînd că maturitatea omului ar fi undeva la vîrsta de 25 de ani (putem pune chiar 20), atunci teoretic vîrsta medie ar trebui să fie 175 de ani, iar scăzînd chiar la 20 de ani – deşi nu prea sînt semne de maturitate reală la vîrsta aia – tot ar fi o durată medie de viaţă de 140 de ani, ceea ce nu corespunde absolut deloc cu realitatea.

    De ce asta? Fiindcă s-au inventat „vaccinurile”, „antibioticele”, „mîncarea pe fugă” şi o grămadă de alte „minuni” ale ştiinţei, care să scurteze durata de viaţă a omului şi să prevină suprapopularea globului. Asta ca o alternativă mult mai „eficientă economic” (pentru buzunarele unui anume grup) decît educaţia corectă a populaţiei. Şi, desigur, au şi explicaţii logice pentru asta: cine ar munci să întreţină atîţia bătrîni care nu mai au putere de muncă? Unde să-i cazăm, cu ce să-i hrănim, cine să le ofere îmbrăcăminte, încălţăminte, îngrijire, tratament, etc? Mai bine să-i omorîm pe şest, puţin după ce-au ieşit la pensie, astfel încît pensia lor să rămînă „în sistem” şi să nu ne mai batem capu’ cu întreţinerea lor. Şi-au trăit traiu’, şi-au mîncat mălaiu’, nu?! Sau nu.

    • Din păcate, da, cam asta e realitatea…Cine are nevoie de oameni deștepți – care să nu poată fi duși de nas sau sănătoși – să trăiască sute de ani și să nu „servească” medicamente, spitale, proceduri costisitoare și nefolositoare pe alocuri ?
     Incultura și boala sunt (doar) două din necesitățile conducerii.

     • În strînsă legătură cu prima aş menţiona dezinformarea, fiindcă oricînd, un om şi-ar putea depăşi condiţia, avînd la dispoziţie suficiente informaţii corecte şi condiţii propice de dezvoltare spirituală.

      • Cum vorbeam în altă parte puțin mai devreme – dacă se pleacă urechea la ce se „servește” și se crede orbește…
       E mai mult decît dezinformare – e naivitate.

       • Cînd ţi se spune constant că zahărul produce diabet deci e haraam iar lămîile cu care eşti hrănit zilnic îţi sînt „promovate” ca fiind mai dulci decît zahărul, la ce concluzie poţi ajunge, ca unul crescut în „întuneric”? Ca să „te ducă capul” trebuie să fii şi educat în sensul ăsta, ori oamenii sînt în general educaţi sub dogma „crede şi nu cerceta, că ştim noi mai bine ce-i bun pentru tine”.

        Şi unora chiar li se pare comod aşa, să-şi păstreze mintea odihnită. Ei sînt cei ce se duc şi votează, se întorc de acolo cu o mîndrie idioată de cetăţeni ce şi-au îndeplinit datoria patriotică şi se uită în jos cu scîrbă la tine dacă le spui că habar n-au pe ce lume trăiesc.

        Din păcate, ei sînt cei mulţi. 😦

       • Mulți „din păcate”…
        Prostia e un „bun de consum” de care nu se poate scăpa – au dispărut mamuții, dinozaurii, ea rămîne.

       • Cu teoria relativităţii o mai fi zbîrcit-o nenea Albert, da’ cu aia a infinităţii Universului şi prostiei omeneşti ha fatto centro! 😐

       • Dap – bullseye 😀

Don't be shy, leave a reply :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: