12 comentarii

PR2


PR2 este numele unui roboțel care poate reprezenta viitorul ajutor al femeilor (sau bărbaților 😀 ) în treburile casnice. Firma de robotică Willow Garage, cu sediul  în California, este cea care a implementat platforma de dezvoltare robotică PR2. În 2009, PR2 era capabil să deschidă uși, să localizeze surse de încărcare (prize) și să se conecteze la ele pentru a se încărca.

PR2 este un robot pe roți cu 2 brațe, avînd mărimea naturală a unui om. Conține – printre altele – o cameră de 5 megapixeli, un aparat laser mobil folosit la scanarea obiectelor înconjurătoare, 2 computere cu cîte 24 Gigabytes RAM fiecare și 16 baterii de laptop.

În august 2010 a fost pus în vînzare, video-urile realizate pentru promovarea sa de către compania ce l-a creat, prezentîndu-l deschizînd ușile și împachetînd prosoape, pe lîngă alte abilități. O altă aplicație, folositoare în ajutorarea persoanelor cu handicap, se poate vedea aici.

Henry Evans a rămas paralizat și mut  în urma unui accident vascular cerebral petrecut pe cînd avea 40 de ani, iar PR2 îl ajută pe el și soția sa în efectuarea treburilor zilnice, printre care și bărbieritul.

Science-fiction? Nu. Realitate.

Reclame

12 comments on “PR2

 1. Eu cred ca as alege decoratiunea cu fluturasii, sa ii mai simt putin in burta. Oare e corect? Nu stiu, fluturilor le place spatiul, in burtica nu am prea multe flori, albine mai sunt putine. In schimb, recunosc, am o cultura de arbori de cafea. Fluturilor le place cafeaua?

 2. După ce am vizionat „I, robot”, am devenit – la fel ca şi personajul lui Will Smith – allergic to bullshit. 🙄

  Dacă voi apuca ziua aceea, singura fierătanie care se va plimba prin casa mea va fi construită de mine şi NU va avea acces la Wi-Fi, Internet sau orice alt dispozitiv de comunicare la distanţă. Big Brother is watching (and I’m walking naked around the house)!

  • Anumite lucruri, zic eu, se știu – dacă nu se trăiește în ignoranță. Mie îmi place ideea folosirii unui robot („curat”) în asistarea celor ce le-ar prinde bine un astfel de ajutor, adică persoanelor cu diferite handicapuri, cărora li s-ar oferi un anumit grad de independență cu ocazia aceasta. Deși, de multe ori, tocmai astfel de persoane sunt adevărate exemple de comportament, pozitivism și perseverență.
   În plus, nu toată lumea se pricepe la construit roboți 😛
   P.S. Mă îndoiesc, oricum, că e bătaie pe cumpărarea lor de către cetățenii de rînd 🙂

   • Iubita, de acord cu tine, cu o singură excepţie: să n-aibă sistem de operare construit de Microsoft, altfel o să aibă nevoie de conexiune permanentă la Internet ca să-şi facă automat update-uri „critice”. 😆 Da’ ce te faci dacă nu găseşti driver pentru mîna dreaptă…? 🙄

    Şi-apoi ştii vechiul banc (care, de fapt, se pare că a fost o discuţie reală între Bill Gates şi un alt mare „şmecher”):
    – Dacă Microsoft ar produce autoturisme, cînd ai apăsa pedala de frînă te-ar întreba „Eşti sigur că vrei să frînezi acum?” 😆

    • Bun bancul, nu-l știam 😆 Extrapolînd, ce-ar fi să fii întrebat cînd urci în mașină: ” Ești sigur că vrei să conduci? ” 😀

     • Cred că asta ar fi o idee bună, mai ales pentru cei care deja „au la bord” cînd urcă la bord. 😉

      • La aspectul acesta mă gîndeam și eu, printre altele… 🙂
       Off topic: cum ți-a ieșit ciorba? 😀

       • Iar sîntem de acord? E clar, chiar vine sfîrşitul lumii! 😆

        N-ai idee ce bună a ieşit ciorbiţa! Cea mai bună ever! Parol! Vrei să guşti ca să te convingi? 🙄

       • Vezi? Se mai întîmplă și minuni, deci tocmai de-asta nu vine nici un sfîrșit 😀

        Te cred, te cred. Dacă tot e așa bună, pune-ntr-un blid, acolo, să mă bucur de ea 🙂

Don't be shy, leave a reply :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: