2 comentarii

Atenția la volan


Mă uitam la fotografia alăturată, citeam articolul și mă gîndeam de cîte avertismente și tragedii e nevoie pentru ca omul să își dea seama că nu poate întinde ața prea mult. E frumos și de ajutor să posezi atenție distributivă, capacitatea de a face două sau mai multe lucruri în același timp, însă contează în ce împrejurare, căci nu are aplicabilitate oricînd. Și, in mod sigur, nu la volan.

Și conversația în timpul condusului trebuie – după părerea mea – limitată, efectuată doar prin intermediul Bluetooth-ului sau a funcțiunii speakerphone și obligatoriu evitată în momente de mare încărcătură emoțională, oboseală, condiții de vizibilitate redusă și de către cei care abia au început să șofeze. Sunt multe lucruri la care trebuie să fii atent in trafic, atenția distributivă îți este necesară pentru a le sesiza și chiar preveni atunci cînd este posibil. În plus, unele persoane trăiesc cu impresia că posedă abilitatea aceasta, cînd de fapt nu o au. La volan nu e loc de emfază.

Texting-ul în timp ce se șofează nu este doar apanajul tinerilor, adolescenților, trebuie să fim corecți din punctul acesta de vedere. Sunt oameni maturi care procedează la fel. Așa cum, tot aceștia din urmă, se machiază, citesc, caută lucruri pe bancheta din spate sau au alte preocupări care de care mai „importante” în loc să fie cu ochii în patru, spre binele personal și al celorlalți participanți la trafic.

Totul pare doar o glumă sau un subiect iritant pentru astfel de persoane – pînă cînd li se întîmplă (lor sau unei persone dragi) ceva similar fotografiei…asta în cel mai fericit caz, căci tînăra în cauză a scapat cu viață. Cine ar mai rîde atunci?

” E mai ușor să previi, decît să tratezi. ”

(Sursă foto: Yahoo News)

Reclame

2 comments on “Atenția la volan

  1. Eu inca astept un om care sa conduca „repede si bine” (nu as vrea sa merg cu el, dar ar fi interesant…pentru ca mai toti oamenii care gonesc cu 160 prin orase conduc execrabil).

Don't be shy, leave a reply :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: